Osmosebehandeling

Osmose is een gevreesd woord bij eigenaars van polyester jachten. Jachtwerf Rexwinkel is een International Paint Gelshield Center en helpt u van osmose af met behulp van het Hotvac systeem.

Alle polyester boten worden nat. Zolang het polyester laminaat van prima kwaliteit is, is dat geen probleem. Helaas komt die kwaliteit niet vaak voor. Meestal is niet alle hars tijdens de bouw van het jacht uitgehard. Water dat door de gelcoat naar binnen dringt, breekt deze niet-uitgeharde hars af tot alcoholen en zuren. Deze hydrolyse zorgt voor verdere osmose en kan uiteindelijk tot delaminatie van het polyester leiden.

2017 12 19 werf hotvac 8784kleinHet Hotvac systeem in werkingBelangrijk bij het oplossen van osmose is niet alleen drogen van het polyester, maar ook er voor zorgen dat de alcoholen en zuren verdwijnen. Deze verdampen pas bij 200°C en verdwijnen dus nooit zomaar 'aan de lucht'. Door vacuüm wordt de verdampingstemperatuur verlaagd naar 80°C. Het Hotvac systeem werkt door rubber matten met vacuüm aan de romp te hechten en te verwarmen tot 95°C. Zo wordt uw schip droog en vrij van zuren. Uiteraard wordt eerst de gelcoat van de romp geschild, om bij het polyester te kunnen komen.

Na het drogen wordt het polyester opnieuw beschermd door Gelshield-epoxy, Interprotect en antifouling.

Bij een vermoeden van osmose, kunnen we vocht- en zuurmetingen uitvoeren. Met deze uitslagen kunnen we u een voorstel doen voor de aanpak van de osmose.

Mocht u meer informatie wensen, neemt u dan vooral even contact met ons op. Bellen en langskomen mogen natuurlijk altijd.

contact

 

 

 

Jachtwerf Rexwinkel

Veerweg 3-5
3281 LX Numansdorp
0186 - 650 410

kantoor@jachtwerfrexwinkel.nl

KvK: 23081552
btw: NL002026529B28
 
Openingstijden:
Maandag tm vrijdag 8.00 - 17.30
Zaterdag 9.00 - 14.00
Zon- en Feestdagen gesloten

Snel naar

Rexwinkel Jachtbouw

Hiswa Algemene voorwaarden
Hiswa Voorwaarden huur lig- en bergplaatsen
Hiswa Haven en Werfreglement

 

HISWA BEELDMERK

HISWA gasveilig 2014

Route

maps
Plan een route

     
Sunday the 23rd. Joomla 2.5 Templates. Custom text here

;