HoutwerkhoutwerkNieuwe badkamer afgewerkt met teak detailsHoutwerk aan jachten ligt aan de basis van Jachtwerf Rexwinkel. Nog steeds maakt dit ambachtelijke werk een substantieel deel uit van onze diensten. Hier leest u wat we kunnen betekenen op het gebied van restauratie, reparatie, nieuwbouw, interieurs, dekbekleding, rondhouten, materiaal en expertise. Wilt u nóg meer weten over onze houtwerkzaamheden? We hebben een deel van onze projecten voor u op een rij gezet. Benno Rexwinkel kan al uw vragen beantwoorden, via ons contactformulier of op onze werf, onder het genot van een kop koffie.contact

Restauratie


Restaureren is een vak. Het vervangen van kielbalken, constructieve schotten, kielbouten, wrangen, spanten, gangen, stevenbalk, spiegels of dekconstructies horen bij wijze van spreken tot de dagelijkse werkzaamheden bij Jachtwerf Rexwinkel. Gehanteerde technieken lopen uiteen van klassiek breeuwen tot inpakken in epoxy met glasweefsel en van ambachtelijk klinken tot verlijmen met de nieuwste lijmtechnieken. De keuze is afhankelijk van het jacht en natuurlijk van de wensen en voorkeuren van de eigenaar.
Onze restauratie-klanten komen uit alle hoeken van Nederland, Duitsland en België. Het grootste watersportblad van Nederland koos onze werf om hun redactiezeiljacht, een houten Folkboat, te laten restaureren. Hieruit blijkt de algemene waardering voor de aanpak en de kwaliteit van Jachtwerf Rexwinkel.Reparatie


Komt het ooit nog goed met mijn jacht? Die vraag stellen eigenaren soms wanneer ze zich bij ons melden met schade die verder gaat dan losse dekdelen, gebroken spanten of losgetrokken lierblokken. Rexwinkel Jachtbouw brengt grondig in beeld wat wel en niet gedaan moet worden. Zichtbare maar ook mogelijke gevolgen voor minder in het oog springende delen van scheepsconstructies worden nader beschouwd, waarna we heldere adviezen uitbrengen aan verzekeraars, experts en jachteigenaren.

Nieuwbouw


houtwerk1Interieur in Waterkampioen's 'Marina' in mahonieJachtwerf Rexwinkel denkt met u mee wanneer u een nieuw jacht wilt (laten) bouwen. Of u een compleet ontwerp in gedachten heeft of slechts een vaag idee, samen realiseren we uw droomjacht. Een uniek schip met slimme oplossingen, handigheidjes en oog voor detail.

Interieurs


Een interieur opbouwen vanaf het grondhout in een volledig leeg casco? Die veel te kleine scheepskooi in uw klassieker uitbouwen? Jachtwerf Rexwinkel realiseert al uw interieurwensen en staat u met kennis en ervaring bij in keuzes die in dit proces worden gemaakt.Dekbekleding


Ihoutwerk3dekNieuw teak dek op 6m 'Zephyr'n de loop van de jaren hebben we vele kuipbanken bekleed, roefdekjes mooi gemaakt en teakdekken gelegd. Zoals massieve dekken op klassiekers en paneeldekken op moderne zeiljachten. Ook voor uw jacht hebben we de juiste dekbekleding. Goed om te weten: bij Jachtwerf Rexwinkel krijgt u vijf jaar garantie op het geleverde dek. Als u langs vaart, kijken we het dek elk jaar voor u na.

Rondhout


Een volledig nieuwe houten mast, spriet, steng, giek, gaffel, boegspriet of speciale wishbones nodig?  Jachtwerf Rexwinkel zorgt ervoor. Uw houten mast opknappen of repareren kan natuurlijk ook. Kleine rotte plekjes in de mast, loslatende lijmnaden, opschuren en lakken, we zorgen ervoor dat uw houten mast de werf weer veilig en mooi verlaat. Daarnaast kunt u terecht voor aanverwante zaken, zoals specifieke beslagen voor rondhouten, verstaging op maat maken of uw jacht compleet tuigen.

Materiaal


Alle denkbare materialen voor uw jacht kunt u bij Jachtwerf Rexwinkel bestellen of laten maken. Denk aan hout - mahonie, yellow cedar, eiken, teak en meer – dat op maat gezaagd moet worden. Of aan schroeven, bouten en moeren in rvs, koper en brons, koperen klinknagels, beslag, watervast verlijmde multiplex, epoxy, kitten, jachtlakken. Een groot deel op voorraad, dus: een korte levertijd.


Expertise


Jachtwerf Rexwinkel werkt dagelijks met specifieke materialen voor klassieke houten jachten en heeft ruime ervaring met restauraties. Met deze expertise steunen we u graag bij de keuring van houten jachten voor aankoop. We geven uitsluitsel over de staat van jachten en maken een inschatting van eventuele reparaties die noodzakelijk zijn om het gekeurde schip veilig te laten varen. Ook voor deskundige adviezen over werkzaamheden aan uw eigen jacht kunt u bij ons terecht.

 

 

 

Jachtwerf Rexwinkel

Veerweg 3-5
3281 LX Numansdorp
0186 - 650 410

kantoor@jachtwerfrexwinkel.nl

KvK: 23081552
btw: NL002026529B28
 
Openingstijden:
Maandag tm vrijdag 8.00 - 17.30
Zaterdag 9.00 - 14.00
Zon- en Feestdagen gesloten

Snel naar

Rexwinkel Jachtbouw

Hiswa Algemene voorwaarden
Hiswa Voorwaarden huur lig- en bergplaatsen
Hiswa Haven en Werfreglement

 

HISWA BEELDMERK

HISWA gasveilig 2014

Route

maps
Plan een route

     
Sunday the 23rd. Joomla 2.5 Templates. Custom text here

;